کد خبر 292384
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۴:۲۴

سی‌ان‌ان: جنگ با ایران تغییر کرده

سی‌ان‌ان: جنگ با ایران تغییر کرده

جنگ ایران وارد مرحله‌ای متفاوت، اما ترامپ همچنان همان روایت‌ها و وعده‌های ماه‌های گذشته را تکرار می‌کند.

به گزارش حیات، شبکه سی‌ان‌ان در گزارشی تحلیلی اعلام کرد که جنگ با ایران وارد مرحله‌ای متفاوت و فرسایشی شده، اما دونالد ترامپ همچنان همان روایت‌ها و وعده‌های ماه‌های گذشته را تکرار می‌کند؛ موضوعی که به گفته این رسانه، ضعف پیام‌رسانی و ناهماهنگی روایت کاخ سفید با واقعیت‌های میدانی را آشکار کرده است.

بر اساس این تحلیل، جنگی که در ابتدا با راهبرد «شوک و وحشت» آغاز شد، اکنون به آتش‌بسی طولانی‌مدت همراه با محاصره و فشار متقابل دو طرف تبدیل شده است. با این حال، ترامپ همچنان بر همان مواضع و عبارت‌های تکراری گذشته تأکید می‌کند.

سی‌ان‌ان در بخشی از گزارش خود می‌نویسد ترامپ مانند شخصیتی که مدام وعده‌ای تکراری می‌دهد، بارها اعلام کرده توافق پایان جنگ «خیلی زود» نهایی خواهد شد، اما جدول زمانی این وعده‌ها بارها عقب افتاده و هنوز هیچ توافق قطعی حاصل نشده است.

این گزارش چند محور اصلی از مواضع تکراری ترامپ را بررسی کرده است؛ از جمله اینکه رئیس‌جمهور آمریکا هفته‌هاست مدعی است جنگ «به زودی» پایان می‌یابد و اگر چنین نشود، حملات نظامی شدیدتری علیه ایران انجام خواهد شد. سی‌ان‌ان یادآور شده این وعده نخستین بار ماه‌ها پیش و با بازه زمانی ۴ تا ۶ هفته مطرح شده بود، اما تاکنون تحقق نیافته است.

طبق این تحلیل، ترامپ همچنین تلاش کرده از به‌کار بردن واژه «جنگ» خودداری کند و به جای آن از تعابیری مانند «درگیری محدود» یا «حادثه کوتاه‌مدت» استفاده کند؛ در حالی که عملیات نظامی همچنان ادامه دارد و بدون مجوز رسمی کنگره آمریکا انجام شده است.

سی‌ان‌ان همچنین به تکرار ادعاهای ترامپ درباره «نابودی کامل» توان نظامی ایران اشاره کرده و نوشته است که او بارها از نابودی نیروی دریایی، هوایی، سامانه‌های پدافندی، رادارها و فرماندهان ایرانی سخن گفته، حتی در شرایطی که آتش‌بس برقرار شده است.

بخش دیگری از این گزارش به ادعای مکرر ترامپ درباره تمایل شدید تهران برای دستیابی به توافق اختصاص دارد. ترامپ بارها مدعی شده مقام‌های ایرانی «بسیار مشتاق معامله هستند» و مذاکرات «عالی» پیش رفته، اما تاکنون هیچ توافق نهایی اعلام نشده است.

سی‌ان‌ان همچنین نوشته ترامپ همچنان توافق احتمالی جدید را با برجام مقایسه می‌کند و مدعی است هر توافقی که دولت او به دست آورد، «بسیار بهتر» از توافق دوران باراک اوباما خواهد بود. او در عین حال تأکید می‌کند که این جنگ برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای «ارزشش را داشته است.»

این رسانه آمریکایی در جمع‌بندی گزارش خود تأکید کرده است که پافشاری ترامپ بر روایت‌ها و شعارهای قدیمی، در حالی که شرایط جنگ و موازنه فشارها تغییر کرده، به‌ویژه پس از افزایش اهرم‌های ایران از طریق بستن تنگه هرمز، باعث شده اعتماد افکار عمومی به وعده‌های او کاهش یابد.

سی‌ان‌ان همچنین با اشاره به نظرسنجی‌ها گزارش داده است که پیام‌رسانی کاخ سفید درباره جنگ با ایران نتوانسته حمایت گسترده افکار عمومی آمریکا را جلب کند و بسیاری از شهروندان نسبت به اهداف و نتایج این جنگ تردید دارند.

در پایان این گزارش آمده است که برخلاف ادعاهای پیروزی قاطع از سوی ترامپ، واقعیت میدانی جنگ بسیار پیچیده‌تر از روایت رسمی کاخ سفید است و تحولات جاری با تصویر ارائه‌شده از سوی رئیس‌جمهور آمریکا همخوانی کامل ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha